Zoek binnen projecten
Vul hieronder uw zoekterm in:
  • Togtemaarschool

    Togtemaarschool Bedum

    Beeld: Team4 Architecten
  • Togtemaarschool

    Togtemaarschool Bedum

    Beeld: Team4 Architecten
  • Togtemaarschool

    Togtemaarschool Bedum

    Beeld: Team4 Architecten
  • Togtemaarschool
  • Togtemaarschool
  • Togtemaarschool
Bedum, Nederland

Togtemaarschool

Omschrijving

In het kader van de aardbevingsbestendige opgave krijgt de Togtemaarschool in Bedum een nieuw gebouw, ter vervanging van de huidige school. Met de nieuwbouw is de school klaar voor de toekomst. Het gebouw kan groei en krimp van aantal leerlingen opvangen. Op de verdiepingen zijn zelfs alle lokalen koppelbaar en tot één ruimte te maken zodat er flexibel gewerkt kan worden met verschillende groepen. Zo kan de school in de toekomst beter invulling gaan geven aan het gepersonaliseerd leren. Ook zijn delen van het gebouw mogelijk verhuurbaar aan derden terwijl de kleinere school gewoon een gezellige school blijft met de nodige eigen voorzieningen.

Het ontwerp kenmerkt zich door een hoekvorm, met de lokalen aan de buitenzijde en de open ruimte aan de binnenzijde. De vorm omarmt het zonnige schoolplein en maakt dat er open zicht is over de hoek aan De Vlijt en de Bazuinslaan. Het plein vormt samen met de ontmoetingsruimte en verdiepte speellokaal het hart van de Togtemaarschool. Het adres richt zich zowel op De Vlijt als hoofdweg, als ook richting het historische centrum van Bedum. De verdieping ligt een aantal meters terug ten opzicht van de begane grond. Hierdoor oogt de massa van het gebouw kleiner en past het goed in de bebouwing van de omgeving.

'Gezond bewegen en plezier'
Elke dag een rondje om de school rennen! Gezond bewegen en plezier, dat is wat de school graag wil uitstralen. Over het plein en dwars door het gebouw heen loopt de ‘daily mile’,  een gekleurde baan waar de kinderen op een speelse manier de dag beginnen. Op het plein wordt door de school gewerkt met de ideeën van ‘schoolplein 14’.

Oplossingen


De nieuwe Togtemaarschool voldoet met een eenvoudige concept aan de principes van aardbevingsbestendig bouwen. Regelmatigheid in hoogte en de symmetrie in de plattegrond zijn de basis voor dit integrale ontwerp zodat er verhoudingsgewijs weinig specifieke maatregelen nodig zijn. De hoofddraagconstructie is een betonskelet waarbij de vloeren van begane grond, verdieping en dak worden gebruikt als schijf om de horizontale belasting via de verticale seismische verbanden af te voeren.

De uitwerking van de hoofdopzet in beton biedt het gebouw het nodige comfort op energetisch gebied. De Togtemaarschool is een compact gebouw met een lage energierekening, mede bepaald door de inzet van het beton. Samen met de hoogwaardige isolatieschil is de warmte-accumulatie van het gebouw goed geregeld en het energieverlies minimaal (volgens uitgangspunten BENG). Het lage dak is een groen dak waarop de kinderen uitzicht hebben vanuit het lokaal en het hoge dak is bedekt met zonnepanelen. Alle gekozen materialen zijn robuust en onderhoudsarm.

Voor de constructie is een courant betonskelet gebruikt wat zorgt voor verhoudingsgewijs lage kosten. T.b.v. aardbeving veiligheid zijn er 4 aardbeving bestendige stalen frames verwerkt t.b.v. de stabiliteit. Ook weer uit oogpunt van duurzaamheid is er metselwerk toegepast voor de gevels. Omdat de gevels op de verdieping inspringen en op de verdieping vloer staan zijn er geen voorzieningen nodig ivm aardbeving veiligheid.

 

Projectdetails

  • Project
    Togtenmaarschool
  • Oppervlakte
    1.350 m2 BVO
  • Ontwerp-oplevering
    2018 - 2019
  • Locatie
    Bedum, Nederland
  • Projectpartners
    Architect: Team4 Architecten
    Aannemer: Bouwmaatschappij Hendriks (Ruwbouwgroep)
    Adviseur duurzaamheid en installaties: 
  • Opdrachtgever:
    Gemeente Bedum
  • Biijzonderheden
    Beeldmateriaal: Team4 Architecten | Jacomien Boonstra Fotografie
    Aarbevingsbestendig bouwen
Betrokken vanuit abtWassenaar:
The Interior

Elegantly Furnished Apartments With a Clean, Modern Style

  • Kitchen
  • Bathroom
  • Livingroom
  • Bedroom
  • Fully Equipped Kitchen

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
  • High-end Bathroom

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Beton
    • Material Wall
  • Our Living Room Is Equipped With “Smart Home”

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Wood
  • Modern and Contemporary Bed Room Design

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

    Materials

    • Material Marble
    • Material Birch
Neighborhood

Explore the Best Possibilities Your Future Address Offers

Rothling Bridge

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Town Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Skyline Bar

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Concert Hall

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Rothling Bridge

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Town Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Skyline Bar

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
  • Concert Hall

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Within Walking Distance

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Supermarket

    2 Minutes
  • Bakery

    1 Minutes
  • Oxford Station

    7 Minutes
  • Pharmacy

    5 Minutes

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en belangrijke gebeurtenissen

Contactgegevens


Rummerinkhof 6
9751 SL Haren

Telefoon: +31 (0)50 534 7345
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Social


  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
  • Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.