Blog

Start bouw feest Ebbingekwartier fase 6

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf donderdag 12 oktober het officiële startsein voor de bouw van de zesde fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier in Groningen. Op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal, ontwikkelen wij 79 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen.

Berkentuin UMCG bereikt hoogste punt!

De Berkentuin (‘operatie hotfloor’) van het UMCG heeft het hoogste punt bereikt. Met dit project wordt de komende jaren door het Universitair Medisch Centrum Groningen gewerkt aan de vernieuwing van het operatiecentrum, de centrale spoedopvang en de intensive care.

Opening bijzondere uitkijktoren De Onlanden

Afgelopen week is de uitkijktoren in het natuurgebied De Onlanden geopend voor het publiek. De 25 meter hoge uitkijktoren bestaat uit een staalconstructie die bekleed is met hout uit de bossen van de Veluwe.

Feestelijke opening De Kaap Hoogeveen

Op 21 september jl. is gebied De Kaap in Hoogeveen feestelijk geopend. Na de openingsact was er ruimte voor een aantal toespraken.

Innovatieprijs 2017

Veel studenten van de Hanzehogeschool Groningen leveren bijzondere prestaties op het gebied van maatschappelijke en culturele betrokkenheid en innovatie.

Feestelijke start bouw voor innovatiecentrum Avebe

Op donderdag 13 juli hebben Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe, de eerste ‘gouden aardappel’ gepoot op de Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start van de bouw van het nieuwe innovatiecentrum. In het innovatiecentrum komen onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum.

Herontwikkeling LocHal Tilburg

In De Spoorzone van Tilburg staat een parel van een gebouw: de Locomotiefhal. Als je in deze hal staat is het werkelijk: WOW! Dit was de plek waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden.

Nieuwbouw Vakcollege Tilburg

Op de Stappegoor Campus in Tilburg wordt gebouwd aan een nieuw onderkomen voor het Vakcollege. Het ontwerp van architecten|en|en ondersteunt de verbinding van het VMBO-onderwijs met het MBO.

Feestelijke oplevering de Trefkoel

Woensdag 28 juni jl. was de feestelijke oplevering van het project de Trefkoel in de wijk Paddepoel te Groningen.

Startschot voor TopsportZorgcentrum

Maandag 22 mei jl. is het startschot van project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven.