Blog

TopsportZorgCentrum feestelijk geopend

Het TopsportZorgCentrum is zaterdagmiddag feestelijk geopend. Het multifunctionele gebouw waarin topsport, top-ondernemen en topzorg samenkomen, opende voor het eerst haar deuren tijdens een speciale openingsbijeenkomst voor genodigden.

1.000M3 beton voor keldervloer Hotel Grote Markt

Zo’n honderd wagens vol beton reden gisteren de Groninger binnenstad in om beton te leveren voor de keldervloer van het toekomstige WestCord Hotel aan de Grote Markt.

Met twee betonpompen werd in 10 uur tijd duizend kubieke meter beton naar beneden gepompt om een vloer van een meter dik te maken.

Innovatiecentrum AVEBE officieel geopend

Vandaag is, na een bouwtijd van ruim een jaar, het nieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

In het centrum zijn inmiddels de medewerkers van Avebe aan de slag gegaan met innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

Bouw WestCord Hotel aan Grote Markt gestart

Aan de oostzijde van de Grote Markt is dinsdag 19 juni de bouw van het nieuwe WestCord hotel van start gegaan.

Minister Bruno Bruins opent UMCG Protonentherapiecentrum

Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, heeft vrijdagochtend 8 juni 2018 het UMCG Protonentherapiecentrum officieel geopend.

Cappuvino winnaar Grote Groninger Gebouwenenquête 2018

Cappuvino op de hoek van de Vismarkt en Guldenstraat is gekozen tot winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquête. Het pand werd door zowel de vakjury als het publiek uitgeroepen tot mooiste gebouw van Groningen.

Viering hoogste punt TopsportZorgcentrum

Op 19 februari 2018 is het hoogste punt van de bouw van het TopsportZorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn gevierd. Symbolisch mochten selectiespelers van FC Groningen proberen om vanaf het trainingsveld het doel op het dak van het gebouw te raken.

1e paal voor Jongerenhuisvesting De Woldring

Op 5 maart jl. is de eerste paal voor jongerenhuisvesting De Woldring geboord. De paal van ca.

Feestelijke opening ABN AMRO Grote Markt

Wethouder Joost van Keulen en bankier Frans van der Horst hebben donderdag 1 februari het ABN AMRO-kantoor aan de Grote Markt in Groningen feestelijk heropend. Het pand was bijna een jaar gesloten.

Tijdens een grondige renovatie is het gebouw gemoderniseerd.

Eerste patiënt behandeld in UMCG met protonentherapie

Na jaren van voorbereiding was het eindelijk zo ver: maandag 22 januari jl. is de behandeling van de eerste patiënten met protonentherapie gestart in het UMCG.