Blog

Feestelijke start bouw voor innovatiecentrum Avebe

Op donderdag 13 juli hebben Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe, de eerste ‘gouden aardappel’ gepoot op de Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start van de bouw van het nieuwe innovatiecentrum. In het innovatiecentrum komen onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum.

Herontwikkeling LocHal Tilburg

In De Spoorzone van Tilburg staat een parel van een gebouw: de Locomotiefhal. Als je in deze hal staat is het werkelijk: WOW! Dit was de plek waar generaties Tilburgers aan treinen sleutelden.

Nieuwbouw Vakcollege Tilburg

Op de Stappegoor Campus in Tilburg wordt gebouwd aan een nieuw onderkomen voor het Vakcollege. Het ontwerp van architecten|en|en ondersteunt de verbinding van het VMBO-onderwijs met het MBO.

Feestelijke oplevering de Trefkoel

Woensdag 28 juni jl. was de feestelijke oplevering van het project de Trefkoel in de wijk Paddepoel te Groningen.

Startschot voor TopsportZorgcentrum

Maandag 22 mei jl. is het startschot van project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven.

Energy Academy Europe spectaculair geopend

Op woensdag 17 mei jl. is Energy Academy Europe op spectaculaire wijze in gebruik genomen.

Modulair bouwen op water

In het kader van de huidige ontwikkelingen omtrent de aardbevingsproblematiek, heeft abtWassenaar in samenwerking met een innovatiegroep nagedacht over de seismische voordelen van het bouwen op water. Drie studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben deze gedachte verder doorontwikkeld en zijn hier op afgestudeerd.

Crematorium Ommeland en Stad: icoonproject Drenthe

(image)

 

Een icoonproject voor de provincie Drenthe, dat moet het nieuwe Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde volgens de Drentse Energie Organisatie worden.

Eelderwolde ligt vlak onder de stad Groningen en ligt in de gemeente Tynaarlo.

Prestigieuze BREEAM Award voor duurzame nieuwbouw op de campus

De nieuwbouw Energy Academy Europe van de RUG is winnaar geworden van de internationale BREEAM Awards 2017 (categorie ‘Mixed Use & Other’). De vakjury erkent hiermee dat in Groningen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet.

Artikel uit ABT Magazine
“We kunnen goed buiten ons vak denken”

In het Groningse Haren bevindt zich Wassenaar Ingenieurs, sinds kort officieel onderdeel van de ABT Holding. ‘Wassenaar’ ontwerpt al vijftig jaar constructies voor gezichtsbepalende gebouwen in het Noorden van Nederland.