Blog

Viering hoogste punt TopsportZorgcentrum

Op 19 februari 2018 is het hoogste punt van de bouw van het TopsportZorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn gevierd. Symbolisch mochten selectiespelers van FC Groningen proberen om vanaf het trainingsveld het doel op het dak van het gebouw te raken.

1e paal voor Jongerenhuisvesting De Woldring

Op 5 maart jl. is de eerste paal voor jongerenhuisvesting De Woldring geboord. De paal van ca.

Feestelijke opening ABN AMRO Grote Markt

Wethouder Joost van Keulen en bankier Frans van der Horst hebben donderdag 1 februari het ABN AMRO-kantoor aan de Grote Markt in Groningen feestelijk heropend. Het pand was bijna een jaar gesloten.

Tijdens een grondige renovatie is het gebouw gemoderniseerd.

Eerste patiënt behandeld in UMCG met protonentherapie

Na jaren van voorbereiding was het eindelijk zo ver: maandag 22 januari jl. is de behandeling van de eerste patiënten met protonentherapie gestart in het UMCG.

Renovatie en uitbreiding Wiebengacomplex geopend

In Groningen is 11 januari jl. het gerenoveerde en uitgebreide Wiebengacomplex van de Hanzehogeschool officieel geopend.

Start bouw jongerenhuisvesting De Woldring in Groningen

Er is groeiende behoefte aan jongerenhuisvesting in Groningen. Met de bouw van 435 appartementen op de “Woldring Locatie” wordt de stad verrijkt met een groot aantal nieuwe woningen voor jongeren.

Nieuw Innovatiecentrum Avebe bereikt hoogste punt

(image) (image)

Het nieuwe Innovatiecentrum van Avebe op de Zernike Campus Groningen bereikte op 7 december het hoogste punt. In dit nieuwe pand komen onder andere de afdelingen Innovations en Marketing met ruim 100 medewerkers.

Start bouw feest Ebbingekwartier fase 6

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf donderdag 12 oktober het officiële startsein voor de bouw van de zesde fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier in Groningen. Op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal, ontwikkelen wij 79 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen.

Berkentuin UMCG bereikt hoogste punt!

De Berkentuin (‘operatie hotfloor’) van het UMCG heeft het hoogste punt bereikt. Met dit project wordt de komende jaren door het Universitair Medisch Centrum Groningen gewerkt aan de vernieuwing van het operatiecentrum, de centrale spoedopvang en de intensive care.

Opening bijzondere uitkijktoren De Onlanden

Afgelopen week is de uitkijktoren in het natuurgebied De Onlanden geopend voor het publiek. De 25 meter hoge uitkijktoren bestaat uit een staalconstructie die bekleed is met hout uit de bossen van de Veluwe.